From Sled Lake to Stark Lake – Northwest Territories, Canada

23th July

When we awoke the wind was still there. But we were eager to continue our journey that would lead us back to the Eileen River. After 30 minutes fishing we had 5,1 kg trout, sufficient enough for breakfast for ourselves and the dogs.  Determined to get across Tent Lake this day we started to paddle in the afternoon, but we got surprised by a heavy thunderstorm. Forced by strong wind and lightning, we had to seek refuge on yet another island.  Safe on land, the storm just kept increasing in strength and lead us to give up any attempt of further movement. Wet and disappointed to have only moved about 4 km we crept into our sleeping bags.

Fish caught:

Bernt: 1,2 1,3 kg

Håvard: 1,3 1,3 kg

Total: 65,8 kg

If you turn up the volume to the max you can hear the thunder 😉

And then the rain starts

The Boys

The Boys

"Håvard sleeps here, bear free area!"

"Håvard sleeps here, bear free area!"

Our campsites in Tent Lake

Advertisements

3 responses

 1. Ernst Bolle

  Hei

  Fin tur dere har hatt! Dro sjøl ned fra Sled til Siltaza i 2001. Trur nesten at vi hadde samme leirplass ved Sled som dere. Vi avslutta ved Siltaza lake. Snowdrift var transport. Dere fikk masse fisk ser jeg.Vi var ikke så jævli på som dere og fikk følgelig heller ikke de mengdene dere fikk. Laketrouten beit faktisk best i strykene mellom Eileen og Tent.Bjørn såg vi ikke men ulvog jerv, moskus i leiren og rein.

  Blir en bitt av NWT så sitter det fast. Etter den tid har eg padla Talston som ligger sør for Eileen i 2003,hele Snare river systemet fra tundraen og sørover i 2005 og Acasta river fra Acasta lake og Whopmay river øst for Store Bjørnesjø 2007. Denne elva er forøvrig fullstendig upadla og ikke omtalt noe sted men vanvittig flott. Er jo superenkelt å lage disse turene reint logistikkmessig. Problemet er å finne folk med tid ( og litt penger selvsagt) som kan vøre med.Uansett- bra landskap dere har vært i.

  ernst b,Tromsø

  October 24, 2010 at 10:15 pm

  • Hei Ernst!

   Ja det var en fantastisk tur. Hvis man skulle møte på noen i det området, så er sjangsene store for at det er nordmenn. Populært for Ingstad patrioter o.l.

   Bitt av basillen kan jeg skrive under på! Sitter og kikker på områder for nye turer. Virker som du har gjort noen vendinger i området. Hvilke tur ville du anbefalt?
   Vi var ute i omlag seks uker, og kan godt tenke meg å forlenge neste tur med ennå noen uker. Jeg har sett på alternative ruter i samme område som vi var, men også noe på områdene rundt Store Bjørnesjø. Hvordan var det med fisk og vilt og er det overkommelig med transport/logistikk osv?

   Morsomt å høre fra folk som har erfaringer fra området!

   Håvard

   October 25, 2010 at 8:50 am

 2. Ernst Bolle

  Hei igjen

  Joda Helge Ingstad drar mange nordmenn til dette området. Vi trur vel kanskje at han er mer kjent der borte enn hva han egentlig er. Samme år som han registrerte seg i 1926 var det tilsammen over 300 jegere av hans kaliber i områdene rundt Store Slavesjø noe som bekymra myndighetene for første gang mht. jaktpress.Fangstmiljøet var mao.stort på den tia. Men for oss nordmenn og også for meg har det vært interesant å dra over Eileen og også over Nonatcho lake der han oppholdt seg andre året.

  Ja nå kjenner jo ikke eg Nunavut , NWT eller Yukon i hele sin utstrekning selv om eg har en viss oversikt. Valget mellom elver i nordlige Canada står jo stort sett mellom å velge elvesystemer som renner fra vest og sør mot øst og nord. Dette er lange elver og går som dere sikkert har sett fra skog mot tundra. Eller en kan velge elver fra øst og nord mot vest og sør som er kortere elver fra tundra mot skog. Av det lille eg har sett synes eg Acasta lake og Acasta river via Little Crapou lake og inn i Whopmay river med stans i bosetningen Gameti var best. Dette synes eg fordi det var så lite omtalt og så fullstendig ukjent (en dyrker jo illusjonen om å oppdage noe må vite) Elva var spennende og vill til tider med bra med vilt langs særlig elg ( blei faktisk angrepet av elgku her). Er også ei elv som går gjennom laker noe eg også har sans for og det var flotte leirplasser langs den. Fisket var nå så som så men igjen – dette avhenger av fiskeintensiteten og nårtid på året en er der. Varmt vann i sjø og elv gir sløv og dypgående fisk når det gjelder laketrout.

  Logistikkmessig er jo alt enkelt i Canada der en enten kan bli pikka opp ved endepunktet eller en kan padle mot en bosetning med ruteflyforbindelse. Her er det bare snakk om pengeinsats som dere sikkert veit.

  Og så må en jo prøve å anpasse tida der borte til å dra når bugsen har kuliminert i mengde noe som er i slutten av juli for ikke å bli fullstendig maltraktert.Bakdelen med dette er tørre elver og mindre bitevillig fisk.

  For min del behøver ikke elva å være så vanvittig lang. Dere har brukt 6 uker på deres strekk og da har dere kosa dere godt og tatt dere god tid. Det har eg stor sans for. Utmarka i canada er uansett så stor i forhold til det vi er vant med fra Norge at bare det å oppholde seg der og utforske er en stor opplevelse i seg sjøl.

  Eg ville ikke ha dratt ned Thelon selv om dette er en fin elv. Trur den er mye besøkt og hver sving er omtalt. Velg heller ikke områder med mye brent skog f. eks. Thoa river sør for Taltson river. Er ei flott elv men omgitt av brentområder for en stor del. Store brentområder diskvalifiserer ei elv etter mitt syn.

  Dere får stå på og planlegg! Spaiser opp livet og gir mening.

  October 25, 2010 at 3:59 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s